Arkeen Voimaa

”En saa aikaiseksi. En osaa päättää.”
Yksinäisyyttä? Mieli maassa? Kipuja?

Arkeen Voimaa toiminta on tarkoitettu henkilöille, joilla on elämässään haasteita, jotka vaikuttavat heidän arkipärjäämiseensä. Näitä syitä voivat olla uupumus, yksinäisyys, työttömyys, mielialan lasku tai oma tai omaisen pitkäaikaissairaus. Arkeen Voimaa itsehoidon kurssi auttaa osallistujia etsimään ratkaisuja arjen haasteisiin. Kurssilla opitaan pitämään omasta hyvinvoinnista huolta omien voimavarojen mukaan. Osallistujat päättävät itse mitä hyvinvoinnin osa-aluetta haluavat kohentaa.

Ryhmä toimii kuin opintopiiri. Se tarjoaa tukea, tietoa ja työkaluja erilaisten oireiden ja arjen haasteiden hallintaan. Kurssilla harjoitellaan itsehoidon työkalujen käyttöä, mm. päätöksentekotaitoja, oman toiminnan suunnittelua ja ongelmanratkaisua. Kursilla on vaitiolovelvollisuus.

 

Arkeen Voimaa itsehoidon kurssi kestää kuusi kertaa, tapaamiset ovat viikon välein 2,5 tuntia kerrallaan ja sen ohjaajina (2 kpl) toimivat Arkeen Voimaa -ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Kurssi on osallistujille maksuton.

Ryhmätoimintaa toteutetaan tällä hetkellä Jyväskylän,  Kuopion, Salon, Sastamalan, Tampereen, Turun, Vantaan, Kangasalan ja Ylöjärven kaupungeissa sekä Eksotessa ja Pirkkala Vesilahden yhteistoiminta-alueella. Toimintaa hallinnoi Suomen Kuntaliitto.